Wintrac Pro wint bandentest Autobild

De in mei 2018 geïntroduceerde nieuwe winterband van Apollo Vredestein, de Wintrac Pro, is door het Duitse autoblad Autobild uitgeroepen tot beste winterband van dit jaar in de maten 245/45 R 18.

Dat is te lezen in het oktobernummer van het Duitse autotijdschrift. De band werd onlangs getest onder winterse omstandigheden in nationaal park Yellowstone in de Verenigde Staten en in Oostenrijk.

Vraag

Apollo laat weten de band te hebben ontworpen om te beantwoorden aan de groeiende vraag van de markt in het segment voor banden met ultrahoge prestaties van 17 inch en groter. “Hij biedt uitstekende grip tijdens het nemen van bochten, zorgt voor een korte remweg op natte wegen en biedt superieure rijeigenschappen, zelfs bij hoge snelheden. Hij is verkrijgbaar in een groot aantal maten en met snelheidsaanduiding Y, waardoor hij geschikt is voor gebruik bij snelheden tot 300 kilometer per uur.”

Belofte

“Deze meest recente erkenning toont aan dat Vredestein doet wat het belooft”, aldus Matthias Urban, hoofd verkoop Europa van Apollo Vredestein. “Wij beloofden ongeëvenaarde winterprestaties en het resultaat van Autobild is het bewijs dat wij hebben voldaan aan die belofte. Bovendien toont het aan dat Vredestein blijft werken aan zijn toch al goede reputatie in de winterbandensector. In 1995 introduceerden wij de Snowtrac, de eerste winterband met hoogsilicatechnologie. De Wintrac xtreme was in 2005 de eerste hoogwaardige winterband ter wereld met snelheidsindex W en de Wintrac xtreme S was dat in 2013 met snelheidsindex Y. De resultaten van deze nieuwe test illustreren dat onze innovatieve aanpak nog steeds toonaangevend is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters