Workshops Picoscope bij AA-Equipment

In samenwerking met Pico Technology, producent van Pico oscilloscopen, en Autoniveau organiseert AA-Equipment begin april oscilloscoop-workshops. Op 2 april bij Autoniveau in Amsterdam, op 3 en 4 april bij Autoniveau in Helmond en telkens van 19.00 tot 22.00 uur.

Tijdens deze workshops worden bij een aangepast voertuig diverse klussen in praktijk gebracht. Denk onder meer aan een batterij alternatortest met relatieve compressie, het testen van dieselinjectors in signaal zichtbaar maken, CAN busmetingen, brandstofdrukken en het secundair meten met de Coil on plug.

Diagnose

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor maximaal 25 personen per keer. Ze geven volgens AA-Equipment een goed beeld van wat een oscilloscoop kan betekenen als diagnose-instrument. Bij moderne voertuigen is diagnose stellen via het uitlezen van foutcodes niet meer voldoende. Ook het wisselen van componenten in de hoop de storing te verhelpen, is niet meer van deze tijd. Een oscilloscoop is dat volgens de organisatie van de workshops wel.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †