World LPG Forum en Dag van het Autogas

Verdeeld over RAI en Hilton vindt van 22 t/m 27 september in Amsterdam het World LPG Forum plaats. De meerdaagse internationale conferentie staat onder regie van brancheorganisatie WLPGA en haar partner Liquid Gas Europe.

Sprekers zijn onder anderen Peter Dolejsi (Acea) en Louic Bouttier (Renault Group), die nader ingaan op OEM-toepassingen. Walter DeLage (Primagaz, SHV Energy) richt het vizier op Bio-LPG. Andere binnenlandse (Prins, Vialle) en buitenlandse experts belichten de meer globale trends in de markt, nieuwe ontwikkelingen met autogassystemen en toekomstperspectieven. Aan het evenement is een vakbeurs verbonden, op 25 en 26 september in Amsterdam RAI.

Activiteiten


Daags na de conferentie is er in eigen land de ‘Dag van het Autogas’. In iedere provincie vinden activiteiten plaats bij LPG-inbouwstations en -tankstations. De organisatie is in handen van Platform Autogas, onderdeel van brancheorganisatie VVG (Vereniging Vloeibaar Gas). Het platform bundelt diverse leveranciers en systeembouwers. Naast Nederland verzorgen ditmaal ook andere landen (waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Canada en de VS) op hun lokale markten activiteiten om rijden op autogas te promoten.

In Nederland rijden op dit moment circa 130.000 auto’s met een LPG-systeem. Getankt kan worden op 1200 locaties, inbouw is mogelijk bij 52 stations.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *