fbpx
bekeken: 1284 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Wetsovertreders betalen fors meer voor autoverzekering

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 10 augustus 2018, 15:14

Leestijd: < 1 minuut

Wie met politie of justitie in aanraking is geweest, of het nu een verkeersovertreding betreft of bijvoorbeeld in het bezit was van illegaal vuurwerk, betaalt jarenlang fors meer voor zijn autoverzekering.

Autoverzekering.nl heeft ontdekt dat mensen met een strafblad door bijna alle autoverzekeraars worden geweigerd. Alleen De Vereende accepteert automobilisten dan nog, maar de premie is dan wel ruim drie keer zo hoog als voor niet-overtreders.

Kater komt later

“Jongeren die op de scooter stappen met een paar biertjes te veel op, of illegaal vuurwerk afsteken, staan er niet bij stil dat zij hier nog steeds consequenties van voelen als ze een paar jaar later een auto kopen. Je krijgt een stempel die veel langer blijft staan dan de meeste mensen denken,” zegt Willemijn Kuitenbrouwer, woordvoerder van Autoverzekering.nl. “Bij het invullen van de acceptatievragen staan veel mensen er niet bij stil dat zij overtredingen van jaren geleden ook nog moeten melden. Meld je dit niet, dan is je verzekering ongeldig. Mensen rijden dan onverzekerd rond zonder zich hiervan bewust te zijn. Dit komt pas naar boven als er een ongeluk gebeurt, maar dan valt er weinig meer te claimen, ook voor de slachtoffers.”

Eerlijk

Verzekeringsmaatschappijen raadplegen bij acceptatie het Centraal Informatie Systeem. Hierin staat of iemand een strafblad heeft. Hierover liegen heeft dan ook weinig zin. Tot vijf jaar na een overtreding zullen verzekeraars veelal een autoverzekering weigeren. En zelfs als ze daarna iemand wel accepteren, betaalt die nog de hoofdprijs.

Tags: ,

Mazda opent landelijk netwerk…Hankook Tire neemt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties