fbpx
bekeken: 3000 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,63)

Winnaars bekend awards Equip Auto

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 oktober 2011, 11:02

Leestijd: < 1 minuut

Uit de 26 finalisten van de verkiezing International Grand Prix for Automotive Innovation op Equip Auto 2011, zijn woensdagochtend 12 oktober in totaal acht winnaars gekozen voor de gouden en zilveren awards.

In de OEM-categorie pakte Industrie Saleri Italo het goud met de gasklepgestuurde waterpomp, het zilver is voor Bosch met de HY4-technologie Axle Split Hybrid. Thule heeft de gouden award gekregen voor de Easy-fit sneeuwketting in de categorie van vervangingsdelen en aftermarket. De universele PSA-radiateur van AVA Moradia noteerde hier de tweede plaats. Deze radiateur kan in de vervangingsmarkt een keur aan verschillende typen PSA-radiateuren vervangen. Van de garage-equipmentbedrijven heeft Febi goud gekregen voor de ontwikkeling van haar spelingstester en Omia heeft een zilveren waardering ontvangen voor haar nieuwe spuitcabine. Tot slot is het goud in de categorie voor service en servicestations naar API Automotive Process Institute gegaan. Dit bedrijf krijgt de innovatie-award voor haar uitlijnrobot. Het zilver is hier voor Audacon met de VRC. (Vehicle Running Costs), een tool waarin de kilometerkostprijs voor leasemaatschappijen in beeld gebracht wordt.

Nederland is in de vakjury onder meer vertegenwoordigd door Jos Veldhuisen, hoofdredacteur van Aftersales Magazine: “Persoonlijk vond ik de op de band gemonteerde wielsensor van Beru de grootste innovatie maar die komt pas in 2014 op de markt.”

Behalve de voornoemde innovatieprijzen heeft Equip Auto vier speciale vermeldingen bekend gemaakt: het camerasysteem RACAM van Delphi, de adapter E506 van Facom, een tilsysteem voor bedrijfswagens van Vallet Industrial en een besparingssysteem genaamd Aqua X van Washtec.

Febi Spelingstester

Tags: , , , , , , , , ,

Winterbandenrun vroeg op gangCars en Joy start eigen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties