bekeken: 2883 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,76)

Yokohama Geolandar grote verliezer ADAC zomerbandentest

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 februari 2017, 09:39

Leestijd: < 1 minuut

Geen enkele zomerband scoort ‘zeer goed’ in de zomerbandentest die ADAC (de Duitse ANWB) onlangs heeft gehouden. De Yokohama Geolandar SUV komt als ‘extreem zwak’ uit de bus.

Voor de test zijn 31 actuele zomerbanden getest voor middenklassers (195/65 R15) en suv’s (215/65 R16). Een kwart van de geteste banden scoort ‘goed’, vooral dankzij goede remeigenschappen op nat wegdek. Onvoldoende scoorde alleen de Yokohama Geolandar SUV. Met name bij het remmen op nat wegdek scoorde deze band ‘extreem zwak’, maar ook op droog wegdek remt deze band zwak.

Voor suv’s komen de Goodyear Efficient Grip SUV en de Cooper Zeon 4XS Sport als beste zomerbanden uit de bus, waarbij de Cooper als klein minpuntje een wat hogere slijtage heeft. Ruim boven de Yokohama, maar toch als een na laatste, eindigt de Michelin Latitude Tour HP. Deze band scoort weliswaar goed op het gebied van slijtage en heeft een relatief laag brandstofverbruik, maar op nat wegdek zijn de prestaties dan weer niet al te best.

Voor de middenklassers zijn er vijf zomerbanden die ‘goed’ uit de test komen, met bovenaan de Pirellio Cinturato P1 Verde, gevolgd door de Bridgestone Turanza T001, de Continental Premium Contact 5, de Goodyear Efficient Grip Performance en de Esa-Tecar Spirit 5 HP. Net als de Michelin bij de suv’s komt de GT Radial Champiro FE1 er voor de middenklassers bekaaid af dankzij zwakke remeigenschappen. Ook hier worden die gecompenseerd door goede resultaten op slijtage en brandstofverbruik.

Tags: , ,

TTI introduceert…'Lexus en Porsche meest…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties