bekeken: 718 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Zakelijke rijder waardeert noodstopsysteem

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 6 april 2020, 14:35

Leestijd: < 1 minuut

Van alle zakelijke rijders is 86% positief over een automatisch noodstopsysteem in de auto. Meer dan de helft (53%) heeft zo’n elektronische rijhulp, 16% weet niet of onvoldoende hoe het werkt, 8% is ervan overtuigd het remmen zelf beter te kunnen.

Vereniging Zakelijke Rijders meldt dat op basis van onderzoek onder haar leden. Vanaf 2022 is een noodremsysteem verplicht in nieuwe auto’s. Van de ruim achthonderd VZR-leden die meededen aan de peiling heeft 53% al een AEBS in de auto. 23% kijkt uit naar het moment dat hun volgende auto de voorziening aan boord zal hebben. Van de aangesloten zakelijke rijders geeft 10% aan positief te zijn over het systeem maar toch niet goed te weten hoe het werkt. Ten slotte heeft 6% van de ondervraagden geen idee wat AEBS is en of het in de auto aanwezig is.

ADAS

Jan van Delft, voorzitter van VZR, vindt de verplichte aanwezigheid van een noodremsysteem in alle nieuwe auto’s vanaf 2022 een goede zaak. “Berijders willen deze feature graag hebben. Er moet wel goed gecommuniceerd worden hoe een dergelijk systeem werkt. Dit is een breder fenomeen, de informatiebehoefte naar ADAS-systemen (advanced driver assistance systems) is groot.”

Tags: , , , , ,

Corona update…Zeven nieuwe namen We Support…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties