fbpx
bekeken: 1604 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,59)

ZF koopt belang in lidartechniek

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 augustus 2016, 11:25

Leestijd: < 1 minuut

Toeleverancier ZF heeft een aandeel van veertig procent genomen in landgenoot Ibeo Automotive Systems. Deze onderneming uit Hamburg is technisch marktleider op het gebied van lidar, een optisch systeem dat met lichtpulsen de afstand tot objecten en hun omgeving bepaalt.

De transactie is voor beide partijen van strategisch belang, gelet op de toekomstig steeds autonomer rijdende auto’s. Tot de klantenkring van Ibeo behoren diverse wereldwijd actieve autofabrikanten. Met de steun van een van ’s werelds grootste onderneming wordt de reikwijdte van Ibeo sterk vergroot. ZF op zijn beurt maakt in technologisch een grote sprong voorwaarts.

Lidar wordt alom gezien als een fundamentele bouwsteen in aankomende voertuiggeneraties. ZF-ceo Stefan Sommer windt er dan ook geen doekjes om: “De aankoop van Ibeo geeft ons toegang tot fundamentele techniek om objecten te herkennen”, zegt. “Lidar is een wezenlijke toevoeging aan ons huidige portfolio op het gebied van radars en camera’s. De samensmelting van deze drie technieken resulteert in uitstekende resultaten op het gebied van omgevingsherkenning. En vormt zo het fundament onder zelfstandig rijden.”

Lidar werkt op een vergelijkbare manier als radar (signalen uitzenden en laten terugkeren om afstand te bepalen), maar gebruikt licht als middel in plaats van radiogolven. Samen willen ZF en Ibeo toewerken naar een nieuwe, driedimensionale detectietechniek, die bovendien compacter is dan bestaande systemen en daardoor makkelijker valt in te bouwen. Sommer: “Het centrale thema bij ZF is zien, denken, handelen. Kijkend naar de auto van morgen vullen we geleidelijk de gaten in ons technisch portfolio. Met lidar kunnen we de ogen en het brein van nieuwe voertuiggeneraties versterken.”

Tags: , , , ,

B2c occasionverkoop stijgt 5,6…'Samsung wil (delen van)…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties