bekeken: 6897 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Zwols autobedrijf raakt apk-vergunning kwijt

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 19 maart 2018, 14:21

Leestijd: 1 minuut

De Raad van State heeft bepaald dat het Zwolse autobedrijf Flamingo zijn apk-vergunning voor tenminste vijftien maanden kwijtraakt. De eigenaar van de eenmanszaak mag drie maanden lang geen apk-keuringen doen, ook niet in dienst van een ander.

Het draait in de zaak om het bedreigen van een medewerker van RDW door een klant van autobedrijf Flamingo. De RDW had bij een steekproef tot tweemaal toe de auto van de klant bij de apk-keuring afgekeurd. Reden was dat er te veel speling op een draagarm zat. In het kantoor van Flamingo heeft de klant toen bedreigende taal geuit tegen de medewerker van RDW.

Opgeschort

RDW eiste in eerste instantie een opschorting van de apk-bevoegdheid voor het bedrijf met tenminste twee en een half jaar en een intrekking van de keuringsbevoegdheid van de eigenaar met een half jaar. In september 2017 werd deze sanctie door de voorzieningenrechter opgeschort. De voorzieningenrechter vond het een te zware straf.

Mildere sancties

Bij besluiten van 2 januari 2018 heeft RDW gesteld dat het erbij blijft dat het bedrijf een zware overtreding heeft begaan. Wel heeft RDW bij wijze van sanctie de wachttijd voor het doen van een aanvraag voor een nieuwe apk-vergunning teruggebracht naar vijftien maanden. De eigenaar van de eenmanszaak wordt voor drie maanden zijn apk-bevoegdheid ontzegd.

Beslissing

De Raad van State gaat akkoord met deze sancties, met aftrek van de periode 18 augustus 2016-14 september 2018, toen de sancties al geëffectueerd waren. Het autobedrijf moet bovendien duizend euro aan RDW betalen voor proceskosten. Tegen de beslissing van de Raad van State is geen beroep mogelijk.

De advocaat van Autobedrijf Flamingo is om een reactie gevraagd.

Tags: , , ,

Vroomshoop derde depot Mega…Rogam stoot personenwagentak…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties