fbpx
bekeken: 778 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

ABS Westland wint Dave Bebelaar Award 2019

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 21 juni 2019, 11:04

Leestijd: < 1 minuut

Schadeherstelbedrijf ABS Westland heeft de Dave Bebelaar Award 2019 voor duurzaam ondernemen gewonnen. Pand, proces en producten zijn zo ‘groen’ mogelijk ingericht.

Dirk van der Schans, Bruce Schouten en Wim Drost (van BASF) kregen de prijs overhandigd door Nelleke Leijnse, weduwe van oud-ARN-directeur Dave Bebelaar. Dat gebeurde gisteravond tijdens de zomerbarbecue van organisator Duurzaam Repareren.

Energiebesparing

ABS Westland is merk-erkend hersteller voor Opel, Peugeot en Mazda. Bij één grote verbouwing is het bedrijf losgekoppeld van het aardgasnet. Het pand en de zestien meter lange spuitcabine worden nu verwarmd met twee biomassaketels. Die draaien op de nieuwste apparatuur van Wim de Vos Spuitcabines en Luchttechniek, resulterend in een energiebesparing van 35 procent. Verder is geïnvesteerd in twee one-stop-cabines voor kleine reparaties. Er wordt niet gestookt: de reparatieplek is luchtdrogend of gebeurt via infrarood. De verlichting van de werkplaats is uitgevoerd in led en er is voorzien in drie lichtstraten. Op het dak zijn 260 zonnepanelen geïnstalleerd. Daardoor is het bedrijf zelfvoorzienend in elektriciteit en bespaart het 26.000 kilo CO2. ABS Westland gebruikt de Eco-Balance laklijn van BASF. Een deel van de fossiele grondstoffen in het productienetwerk is vervangen door hernieuwbare grondstoffen.
 

 

Dubbeldam

De award wordt toegekend aan bedrijven met het meest aansprekende initiatief of de meest aansprekende ontwikkeling op gebied van duurzaamheid in de automotive branche. De winnaar ontvangt behalve eeuwige roem ook een glazen bokaal en een bedrag van vijftienhonderd euro, naar eigen inzicht te besteden aan een maatschappelijk doel. Vorig jaar was de award voor de Dubbeldam Groep.

Tags: , , ,

8 op 10 Nederlanders wil geen…Dealerrendement halveert in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties