100 exposanten Autoprof Hardenberg

Autoprof Hardenberg 2016 gaat aanstaande dinsdag van start met zo’n honderd deelnemers. Ze staan verspreid over drie hallen. Organisator Vincent Bilanovic spreekt van “een mooi gemêleerd gezelschap, met veel verschillende producten.”

Op grond van de (verplichte) voorinschrijvingen verwacht hij aan bezoekerszijde een vergelijkbare opkomst als in 2015. “We zitten op nagenoeg hetzelfde aantal als vorig jaar rond deze tijd.” Wel zullen de bezoekers een kleinere beursopzet aantreffen. Door het wegblijven van de landelijke grossiersgroepen speelt Autoprofessioneel & Schadeherstel zich ditmaal op minder vierkante meters af. Onlangs liet Group Auto-grossier Jari Techniek uit Hoogeveen overigens weten alsnog deel te nemen.

Symposium

Op de tweede beursdag (19 oktober) verzorgt Evenementenhal Hardenberg in samenwerking met Bovag en HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) een symposium over de uitdagingen van het toekomstig garagebedrijf. Namens HAN Automotive verzorgt docent Koen Lau vanaf 13.00 uur een presentatie onder de titel ‘Disruptie in de autobranche’. Daarbij geldt het lot van de vroegere producenten van lichtgevoelige fotofilms – Kodak en Agfa – als afschrikkend voorbeeld van hoe een markt in relatief korte tijd drastisch kan veranderen.

Het programma belicht verder nog, bij monde van HAN Automotive-docent Ino de Gijsel, de opkomst van en omgang met voertuigdata. Daarbij gaat het onder meer over EOBD en CAN-bus systemen. Slotonderwerp is de positie van de dealer in de werkplaats van de toekomst. Inleider is hier Bert Klink, uit naam van het samenwerkingsverband Bovag/HAN Automotive.

Het symposium begint met een lunch, om 12.00 uur, en is gratis toegankelijk. Het programma zal rond 16.00 uur zijn afgelopen. Deelnemers kunnen aansluitend de beursvloer op. Wel dienen belangstellenden (garagebedrijven en hun medewerkers) zich vooraf in te schrijven, op de site van  Evenementenhal Hardenberg. De beurs vindt plaats van 18 t/m 20 oktober, dagelijks van 15.00 tot 22.00 uur.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.