Autoprof Hardenberg 2016 gaat aanstaande dinsdag van start met zo’n honderd deelnemers. Ze staan verspreid over drie hallen. Organisator Vincent Bilanovic spreekt van “een mooi gemêleerd gezelschap, met veel verschillende producten.”

Op grond van de (verplichte) voorinschrijvingen verwacht hij aan bezoekerszijde een vergelijkbare opkomst als in 2015. “We zitten op nagenoeg hetzelfde aantal als vorig jaar rond deze tijd.” Wel zullen de bezoekers een kleinere beursopzet aantreffen. Door het wegblijven van de landelijke grossiersgroepen speelt Autoprofessioneel & Schadeherstel zich ditmaal op minder vierkante meters af. Onlangs liet Group Auto-grossier Jari Techniek uit Hoogeveen overigens weten alsnog deel te nemen.

Symposium

Op de tweede beursdag (19 oktober) verzorgt Evenementenhal Hardenberg in samenwerking met Bovag en HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) een symposium over de uitdagingen van het toekomstig garagebedrijf. Namens HAN Automotive verzorgt docent Koen Lau vanaf 13.00 uur een presentatie onder de titel ‘Disruptie in de autobranche’. Daarbij geldt het lot van de vroegere producenten van lichtgevoelige fotofilms – Kodak en Agfa – als afschrikkend voorbeeld van hoe een markt in relatief korte tijd drastisch kan veranderen.

Het programma belicht verder nog, bij monde van HAN Automotive-docent Ino de Gijsel, de opkomst van en omgang met voertuigdata. Daarbij gaat het onder meer over EOBD en CAN-bus systemen. Slotonderwerp is de positie van de dealer in de werkplaats van de toekomst. Inleider is hier Bert Klink, uit naam van het samenwerkingsverband Bovag/HAN Automotive.

Het symposium begint met een lunch, om 12.00 uur, en is gratis toegankelijk. Het programma zal rond 16.00 uur zijn afgelopen. Deelnemers kunnen aansluitend de beursvloer op. Wel dienen belangstellenden (garagebedrijven en hun medewerkers) zich vooraf in te schrijven, op de site van  Evenementenhal Hardenberg. De beurs vindt plaats van 18 t/m 20 oktober, dagelijks van 15.00 tot 22.00 uur.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties