200 miljoen voor veiligheid op N-wegen

Het kabinet trekt in de periode 2023-2026 200 miljoen euro uit voor de verbetering van de verkeersveiligheid op zestien verschillende N-wegen.

Het komend jaar wil minister Harbers al 25 miljoen investeren in een verbetering van de veiligheid op N-wegen, waar relatief veel verkeersslachtoffers vallen. Het geld is onder meer bestemd voor veiligere bermen, scheiding van rijrichtingen en bekende knelpunten die tot onveilige situaties leiden. Waar mogelijk worden kleinere projecten snel aangepast, terwijl tegelijkertijd wordt begonnen met een grootschalige structurele aanpak.

Minister Harbers: “Goed dat we nu snel aan de slag kunnen met het aanpakken van de gevaarlijkste Rijks-N-wegen. Maar hiermee zijn we er niet. We blijven kijken hoe we ook in de toekomst maatregelen kunnen nemen om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.”

Miljard

Dat is een van de punten die opvallen in het beleid op het gebied van infrastructuur en waterstaat, zoals die vandaag werden gepresenteerd tijdens Prinsjesdag. De 200 miljoen euro is het totale budget voor de verbetering van de verkeersveiligheid op N-wegen. Voor de verbetering van het totale wegennet is 1 miljard euro gereserveerd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.