2011 topjaar voor bandenbranche

Ondanks al het ‘winterbandenleed’ bij grossiers was 2011 een topjaar voor de bandenbranche. Volgens de BEM-cijfers werden vorig jaar ruim 9,8 miljoen personen- en bestelautobanden verkocht in de detailhandel. Een absoluut record, ook al bleef de verkoop van winterbanden achter bij de verwachting. In 2010 stond het totaal op 9.766.000 stuks.

De consument liet het afweten met winterbanden, maar de zakelijke autorijder investeerde het laatste kwartaal van 2011 juist fors in een set winterbanden. Of beter gezegd: de leasemaatschappijen. Volgens diverse bandenretailers zoals Profile Tyrecenter en Kwik-Fit waren ook kleinere fleetowners bereid dit jaar te investeren in winterbanden. Zelfs lokale overheden ’trokken’ de portemonnee.

Uit de verkoopcijfers van september tot en met november is te concluderen dat de zakelijke markt massaal op winterbanden is overgestapt; een trend die zich de laatste vier jaar duidelijk aftekent. Veel leasecontracten in 2010-2011 waren voorzien van een winterbandenafspraak waardoor 2011 een prima, zelfs topjaar voor de bandenbranche is geworden.

Het EU-bandenlabel zal onderwerp zijn op het Nationaal Bandencongres (Nationaalbandencongres.nl), dat 30 mei in Maarssen zal worden gehouden.

Bekijk hier alle feiten en cijfers over de bandenverkoop in 2011 in Aftersales Magazine 3 >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1830 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *