235 vestigingen Car Repair Europe

De Europese organisatie voor schadeherstelketens Car Repair Europe B.V., kortweg CRE, heeft onlangs een overeenkomst getekend met Dynafleet Sp. uit Polen.

Dynafleet is ontstaan vanuit de schadeherstelactiviteiten van het bedrijf Dynamica met vestigingen in Krakow en Wroclaw. Dynamica beschikt naast twee uiterst moderne schadebedrijven welke werkzaam zijn voor diverse leasemaatschappijen en fleetowners tevens over een dealerbedrijf en een groot universeel autobedrijf. Mede door de moderne en efficiënte opzet van de schade- bedrijven heeft men de laatste drie jaar op rij de prestigieuze award voor het beste schadebedrijf van Polen gewonnen. Deze prijs is een initiatief van de gezamenlijke leasebedrijven in Polen en wordt jaarlijks toegekend door een onafhankelijke jury.

Door de goede relatie met diverse zakelijke opdrachtgevers is men in 2011 gevraagd om niet alleen schadereparaties maar ook reparatie en onderhoud voor heel Polen te gaan coördineren. Dit heeft geresulteerd in een samenbundeling van de activiteiten onder de naam Dynafleet, daarmee één van de belangrijkste spelers in de automotive markt van Polen. Dynafleet beschikt op dit moment over een netwerk van ruim 150 locaties waar de technische reparaties en onderhoudsbeurten plaatsvinden en een netwerk van 60 aangesloten schadeherstelbedrijven waar de schadereparaties plaatsvinden.

Omdat de visie van de directie van Dynafleet naadloos aansluit bij de ambitieuze plannen van CRE is in een betrekkelijk korte periode van enkele maanden overeenstemming bereikt over toetreding van Dynafleet met haar schadeherstelnetwerk tot het Europese netwerk van CRE. Dynafleet is hiermee de exclusieve partner voor CRE in Polen geworden.

Met de aansluiting van Dynafleet telt het Europese netwerk van CRE inmiddels 235 vestigingen verdeeld over de landen Nederland, België, Luxemburg, Engeland, Schotland, Ierland en Polen. Hiermee heeft CRE dat in 2012 is opgericht door de eigenaren van ASN Groep zich in korte tijd ontwikkeld tot de grootste onafhankelijke organisatie van schadeherstelbedrijven in Europa en is aan de doelstelling om jaarlijks twee landenorganisaties aan te sluiten dit jaar al voldaan. Ook in 2014 verwacht de CRE-directie, bestaande uit Peter Lammerts en Henk Raven weer een tweetal landen aan te sluiten. Op dit moment worden er al oriënterende gesprekken met potentiële kandidaten gevoerd.

CRE wil met haar internationale netwerk een belangrijke partner worden voor internationaal opererende opdrachtgevers, maar ook voor grote nationaal opererende opdrachtgevers. Tevens biedt CRE ondersteuning aan de diverse landenorganisaties bij de ontwikkeling van nationale franchiseformules, waarbij het Nederlandse model van ASN Groep als voorbeeld zal worden gebruikt. Hierbij vormen centrale acquisitie, centrale inkoop, uniforme kwaliteit en een geavanceerd IT-systeem de kernwoorden.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *