5 mei vrije dag in autobranche

De motorvoertuigen- en tweewielerbranche heeft een nieuwe cao. De leden van de vakbonden zijn akkoord gegaan met het principeakkoord dat de onderhandelaars medio maart zijn overeengekomen.

Een van de afspraken in de nieuwe cao is dat Bevrijdingsdag, 5 mei, een doorbetaalde feestdag wordt, bovenop de al bestaande feestdagen. Deze afspraak gaat direct in. Dat betekent dat aanstaande donderdag 5 mei al een officiële vrije dag is. Deze cao-afspraak geldt voor alle werknemers die bij een bedrijf werken dat bij de Bovag aangesloten is, met uitzondering van verkopers. Verkopers hebben op 5 mei geen recht op een vrije dag en krijgen geen toeslag als zij die dag werken.

Toch werken?

Omdat sommige autobedrijven op 5 mei gewoon open zijn, geldt een toeslag van 85 procent voor wie dan werkt. Wanneer deze werkdag wordt gecompenseerd met een andere dag vrij, vervalt de toeslag.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.