500 apk-bedrijven per 1 mei dicht

Op basis van de nieuwste cijfers zullen naar verwachting ruim 500 apk-bedrijven op 1 mei 2014 hun apk erkenningseisen niet op orde hebben, waardoor men gedwongen wordt (tijdelijk) te stoppen met het uitvoeren van keuringen, verwacht RAI Vereniging.

De nieuwste cijfers van de RDW laten zien dat begin februari zo’n 1.000 APK-bedrijven nog geen remmentestbank hebben, terwijl dat vanaf 1 mei 2014 wel noodzakelijk is om nog keuringen te mogen uitvoeren.

Het is al sinds 2009 bekend dat na die datum het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter niet meer zal zijn toegestaan. Om keuringen te mogen blijven uitvoeren, zullen de apk-bedrijven op korte termijn moeten investeren in een rollen- of platenremmentestbank.

Begin januari moesten nog 1.100 remmentestbanken in vier maanden geplaatst worden. In de tweede helft van januari werden per werkdag ongeveer 8 remmentestbanken officieel in gebruik genomen. Als het installatietempo op dit niveau blijft zullen er op 1 mei 2014 ruim 500 apk-bedrijven op slot moeten, omdat men niet beschikt over de juiste equipment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *