CarrosserieNL, de branchevereniging voor de carrosserie- en trailerbouwindustrie, lanceert de nieuwe website www.leerbedrijfcarrosserie.nl met als hoofddoel, het enthousiasmeren van jongeren voor het vak carrosseriebouwer.

Dit is nodig, omdat door vooral onbekendheid met het vak, minder jongeren de opleiding tot carrosseriebouwer volgen dan gewenst. Door vergrijzing gaan veel vakmensen de komende 5 jaar uitstromen en dreigt veel kennis en kunde verloren te gaan. De carrosseriebouw biedt toekomstperspectief, maar de vraag naar leerlingen is momenteel groter dan het aanbod.

Het vak van carrosseriebouwer is veelzijdig qua werkzaamheden en biedt toekomstperspectief. En wat is er mooier dan het in teamverband opbouwen van een kaal vrachtwagenchassis tot een afleveringsklaar voertuig? Op de nieuwe website is dit terug te vinden in woord en beeld.

ROC

Daarnaast is informatie te vinden over de opleiding (eerste) carrosseriebouwer, die op diverse ROC’s te volgen is. Deze 2-jarige opleiding wordt in de BBL (= Beroeps Begeleidende Leerweg) aangeboden. Dit betekent 4 dagen in de week werken in een bedrijf en 1 dag leren op een ROC. Alle leerbedrijven en carrosseriebouwers met actuele vacatures voor leerbanen zijn terug te vinden op de site.

Vmbo-ers techniek die op zoek zijn naar een vervolgopleiding, kunnen in de agenda op de website de data vinden van de open dagen bij de ROC’s, die de opleiding (eerste) carrosseriebouwer aanbieden. Op deze open dagen zullen carrosseriebouwers en (oud)-leerlingen aanwezig zijn, om vragen te kunnen beantwoorden. Om het opgewekte enthousiasme om te zetten in een leerbaan, is persoonlijke begeleiding beschikbaar vanuit carrosserieNL en VOC (het nationale opleidingsinstituut voor de carrosseriebranche).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties