Aantal hybrides blijft groeien

Het aantal hybride auto’s is in 2014 gestegen tot 156 duizend; een verviervoudiging ten opzichte van vijf jaar geleden. In 2014 kwamen er ruim 30 duizend nieuwe hybrides bij, driekwart hiervan werd aangeschaft door een bedrijf.

Door de toename van het aantal hybrides is een steeds groter deel van het aantal personenauto’s een hybride. In 2014 was dit 2 procent en vijf jaar eerder 0,5 procent. Het aantal hybrides steeg het sterkst in 2013.

In 2013 legden alle hybrides gezamenlijk een afstand van 2,5 miljard kilometer af, 2 procent van alle kilometers afgelegd door Nederlandse personenauto’s. Hybrides reden gemiddeld 17,7 duizend kilometer. Dat is meer dan een benzine auto maar minder dan een dieselauto.

Leeftijd

Iets meer dan de helft van alle hybrides staat op naam van een bedrijf, bij de nieuw verkochte hybrides in 2014 was dit ruim driekwart. Van alle hybrides in bezit van particulieren is driekwart van de eigenaren een man. De gemiddelde leeftijd van particuliere eigenaren van hybrides is 55,7 jaar. Dit is ouder dan de gemiddelde leeftijd van de eigenaar van een benzine auto (51,3) of dieselauto (48,3).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.