Aantal licht elektrische voertuigen groeit nauwelijks

Slechts 2 procent van de Nederlanders bezit op dit moment een licht elektrisch voertuig. In de meeste gevallen gaat het daarbij om een elektrische scooter of step.

Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een onderzoek van Multiscope onder ruim 3200 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Dat slechts 2 procent van de Nederlanders het aankomende jaar een licht elektrisch voertuig verwacht aan te schaffen betekent dat er in dit segment nog weinig groei valt te verwachten.

Er rijden in Nederland momenteel 405.000 licht elektrische voertuigen (LEV). Dat zijn er 42.000 meer dan het jaar ervoor. Multiscope verklaart de geringe toename uit de wettelijke beperkingen voor het gebruik van licht elektrische voertuigen op de openbare weg. Dit kan de aanschaf van deze vervoermiddelen ontmoedigen.

LEV’s

Het grootste deel van de bezitters heeft een elektrische scooter (30 procent). Dat komt neer op 126.000 elektrische scooters in Nederland. 29 procent van de bezitters heeft een elektrische step. Dat zijn er in totaal ruim 117.000. De personal transporter zoals de Segway heeft een marktaandeel van 26 procent. Minder vaak wordt gekozen voor een monowheel (9 procent) of balanceerbord zonder stuur (7 procent).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.