AAS bundelt schadepartijen

AAS neemt het initiatief om partijen in de schadeherstelmarkt te bundelen, waardoor er richting de klant een nog sterkere voorlichting ontstaat over schade-afhandeling. Het Verbond van Verzekeraars, de Verenigde Nederlandse Fleetowners, ANWB en de Vereniging Auto van de Zaak hebben al laten weten dat ze hierover in gesprek willen met AAS.

Het initiatief is een gevolg van het rondetafelgesprek, dat AAS onlangs hield met de belangenorganisaties van de particuliere en zakelijke berijders en de verzekeraars. Tijdens deze sessie bleek dat zowel de ANWB als de Vereniging Auto van de Zaak vinden dat voor veel automobilisten schadeherstel een te grote black box is. De klant weet onvoldoende waarom een schade op een bepaalde manier hersteld wordt en waarom er zoveel verschillen in prijs en aanvullende diensten zijn, zoals vervangend vervoer.

Nicole Spenkelink, directeur AAS: “Deze verschillen hebben uiteraard alles te maken met de verschillende polissen die in omloop zijn en waar in het begin voor is gekozen door de automobilist zelf of door de werkgever. Maar pas op het moment dat de automobilist echt schade heeft aan zijn of haar auto en bij de schadehersteller komt, ondervindt hij de gevolgen van zijn keuze of de keuze die zijn werkgever ooit voor hem heeft gemaakt.”

AAS neemt het signaal van de belangenorganisaties serieus. “Daarom gaan we vervolgsessies optuigen met de ANWB, verzekeraars en leasemaatschappijen. Daarbij bekijken we in hoeverre en waar er in de keten verbeteringen te realiseren zijn voor een optimaal klantgericht communicatieoffensief.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *