ABS Autoherstel verliest vier ondernemers

Vier ondernemers van ABS Autoherstel gaan met ingang van 1 januari 2016 opzeggen bij de keten. “Uiteraard betreuren wij dit ten zeerste maar respecteren wij hun keuzes”, aldus Wijnand Mebius, algemeen directeur van ABS Autoherstel. Volgens hardnekkige geruchten zou een aantal van hen overwegen om te switchen naar een andere keten.

“Het is geen eenvoudige beslissing en wij zijn altijd heel loyaal naar de keten geweest. Maar het is heel gezond om als ondernemer om de zoveel jaar opnieuw de afweging te maken of de toegevoegde waarde van de keten nog naar verwachting is”, aldus A. de Groot, één van de ondernemers (met twee ABS vestigingen: Schiedam en ’s Gravenzande) die met ingang van 1 januari 2016 heeft opgezegd. “Zeker in deze roerige markt is het zinvol om je telkens te blijven afvragen wat een keten je voor de toekomst te bieden heeft.”

ABS Autoherstel communiceert uitsluitend dat vier ondernemers hebben opgezegd, maar noemt geen namen van de betreffende bedrijven. Volgens de keten is de strategie 2018 vastgesteld en met grote meerderheid van stemmen goedgekeurd, maar hebben vier ondernemers een andere keuze gemaakt. ABS gaat de ontstane open plekken opvullen of herverdelen en is al bezig met onderhandelingen hierover.

Geruchten

Er doen hardnekkig geruchten de ronde dat een aantal van deze ABS vestigingen zou overwegen om zich bij een andere keten aan te sluiten, maar vooralsnog komt daar geen andere reactie op dan ‘geen commentaar’. Duidelijk is in ieder geval wel dat het onrustig is en rommelt in de achterban van de schadeketens.

Eerder dit jaar zegde Peter van Es (met vestigingen in Rotterdam Charlois, Rotterdam Zuid, Barendrecht en Oud-Beijerland) al zijn lidmaatschap op bij ABS. Ook Van Es is vanaf januari 2016 niet meer bij de keten aangesloten.

ABS Autoherstel telt op dit moment 89 zelfstandige vestigingen. Schadenet heeft met ruim 100 vestigingen veruit de meeste locaties, gevolgd door ASN (78), AAS (71), Care (55) en AHG (50).

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.