Accutestprogramma bindt klanten

Volgens de autopechstatistieken van ADAC is het uitvallen van de accu verantwoordelijk voor één derde van alle autopech. Om klanten op de weg te houden en hen te beschermen tegen extra kosten heeft Johnson Controls een accutestprogramma voor garages ontwikkeld.

Door het testen van elke accu kunnen garages defecte batterijen opsporen voor ze falen, wat leidt tot tevreden klanten en helpt bij het opbouwen van klantenbinding op lange termijn.

De auto’s van vandaag worden steeds complexer, de accu dient steeds meer elektronische apparaten aan boord van stroom te voorzien. De meeste chauffeurs beschouwen batterijen nog altijd als een reparatieonderdeel, maar omdat één op drie gevallen van autopech wordt veroorzaakt door het uitvallen van de accu, is het zinvol om de accu’s te beschouwen als onderhoudsonderdeel en om ze regelmatig te controleren. “Om autopech te voorkomen raden we aan om van gratis batterijcontroles voor klanten een standaard procedure te maken. Garages zouden elke wagen die op de autobrug komt moeten controleren”, zegt Florian Frantz, Regional Product Portfolio Leader bij Johnson Controls.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.