ACEA rapporteert 6,9% meer registraties in juni

De registratie van nieuwe personenwagens is vorige maand in de EU gegroeid met 6,9% ten opzichte van juni 2015. In totaal waren het er 1.459.508. Het is de 34e opeenvolgende maand van groei. Nederland liep met een plus van 6,5% netjes in de pas met het Europese juni-gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van koepelorganisatie ACEA.

De positieve resultaten komen dicht bij die van juni 2007, kort voordat de auto-industrie zwaar geraakt werd door de economische crisis. Blije merkdealers waren er afgelopen maand vooral in Italië ( 11.9%), Spanje ( 11.2%) en Duitsland ( 8.3%). De Franse markt daarentegen maakte bijna een sur place ( 0.8%), terwijl de vraag in het Verenigd Koninkrijk vorige maand lichtjes terugviel: -0.8% registraties, vooral door een afname van de particuliere markt.

Gemeten over de eerste zes maanden dit jaar geeft de autoverkoop in de EU een groei van 9,4% te zien. In totaal bedroeg het aantal registraties 7.842.965. Ook hier gaan Italië ( 19.2%) en Spanje ( 12.5%) aan kop bij de grote markten. Alleen zij wisten dubbele cijfers te noteren. Het zuidelijke duo wordt gevolgd door Frankrijk ( 8.3%), Duitsland ( 7.1%) en het Verenigd Koninkrijk ( 3.2%). ‘Wij’ steken negatief af: over januari t/m juni was Nederland goed voor 193.983 registraties, 3,6% procent minder dan de 201.294 in dezelfde periode vorig jaar. Klik hier voor het overzicht per land en merk.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.