Aircomonteur moet hoofd koel houden

Op de slotdag van Automechanika (17 september) zal in Frankfurt de EAAC Auto A/C Conventie worden gehouden. De Nederlandse organisator Ron Henselmans vindt dat de vakkennis bij nie–aircospecialisten nu vaak tekortschiet.

Henselmans pleit dan ook voor een betere opleiding, te toetsen via bijvoorbeeld een pan-Europees keurmerk. Volgens hem schort er momenteel het nodige aan de kwaliteit van automotive airco-onderhouden, waarbij hij overigens nadrukkelijk het onderscheid maakt tussen specialisten ‘die hun vak verstaan’ en vrije aanbieders van autoservice. De congresorganisator is dan ook voorstander van meer opleiding en een duidelijker certificering om airco-expertise op een hoger niveau te krijgen.

Op de negende editie van de tweejaarlijkse EAAC A/C Conventie worden zo’n 200 tot 250 bezoekers verwacht, waaronder ruim dertig uit ons land. Op het congres (in Sheraton Hotel Frankfurt am Main) kunnen deelnemers kennismaken met de nieuwste inzichten op aircogebied. Er zal onder meer aandacht worden besteed aan: eerste technische, service en commerciële ervaringen met R-1234yf, huidige en nieuwe koelopgaven voor elektrische voertuigen en R-744 systemen (service, reparatie, training en werkplaatsuitrusting).

Klik hier voor het gehele interview met congresorganisator Ron Henselmans.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.