AkzoNobel groeit in China

Akzonobel heeft een nieuwe fabriek in gebruik genomen in Changzhou, als dertigste productielocatie in China. De nieuwe locatie verhoogt de productiecapaciteit voor autolakken van Sikkens, Lesonal en Prime met circa 25 miljoen liter.

Tevens versterkt dit de positie van AkzoNobel als een van de grootste spelers op de OEM-markten voor autolakken en bedrijfsvoertuigen in China, voortbouwend op de overname van Changzhou Prime Automotive Ltd. in 2010.

“Deze nieuwe locatie helpt ons om aan de snel stijgende klantvraag tegemoet te komen, niet alleen van binnenlandse leveranciers maar ook van onze internationale klanten in de autoschade branche die zaken doen in China,” aldus Simon Parker, managing director van het onderdeel Vehicle Refinishes van Akzonobel.

De Chinese markt voor autolakken bedraagt jaarlijks rond de 750 miljoen euro en groeit tien procent. Parker: “Changzhou is de ideale locatie voor deze faciliteit. Er is al een goede infrastructuur aanwezig. De stad is ideaal gelegen in het ‘coatingscentrum’ van China en biedt een snelle toegang tot veel van onze klanten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *