Alarmsysteeminformatie opvraagbaar via kenteken

Verzekeringsmaatschappijen en expertisebureaus kunnen vanaf nu via het kenteken de gegevens van het aanwezige SCM-gecertificeerde beveiligingssysteem in een voertuig opvragen. Deze informatie is onder andere van belang bij de acceptatie van een voertuig.

Door koppeling van de kentekendatabase van VWE aan de data van SCM krijgt de branche de beschikking over een belangrijke informatiebron. Met de nieuwe database is het mogelijk om aan de hand van een kenteken te achterhalen of er een SCM-goedgekeurd beveiligingssysteem aanwezig is op het voertuig. Maar ook welke klasse en certificaatnummer dit systeem heeft en wanneer het beveiligingssysteem gekeurd moet worden of had moeten zijn.

SCM verwacht dat door deze informatievoorziening de vraag naar gecertificeerde beveiliging wordt gestimuleerd en diefstal zal verminderen. Vooral verzekeraars vinden dit gegeven belangrijk.
Karen Bijlsma, business consultant bij VWE, ziet nog meer mogelijkheden: "Wellicht kunnen we deze database koppelen aan de dienst APK afmelden. Zo kan het autobedrijf bij het afmelden van de APK een melding krijgen dat het beveiligingssysteem nog gekeurd moet worden".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *