De autoverkoopprognose 2011 van nieuwe auto’s komt op een half miljoen stuks uit. Dat stelt consultantsbureau Aumacon. Eén van de belangrijkste impulsen voor de groei, naast de voorzichtig herstellende economie, is het fiscale stimuleringsbeleid van de overheid. In het lopende jaar 2010 zullen ongeveer 480 duizend nieuwe auto’s verkocht worden.

Bij het bereiken van een half miljoen auto’s is de Nederlandse automarkt weer terug op het niveau van vóór de jongste crisis; in 2007 werd het half miljoen voor het laatst overschreden met een jaartotaal van ruim 504 duizend stuks. Overigens zijn deze cijfers nog ver verwijderd van topjaar 1999 waarin de verkoopteller bijna 612 duizend stuks aantikte.

Aumacon laat ook weten dat uit hun gegevens blijkt dat vooral de zakelijke (lease)markt voor positieve impulsen in de nieuwverkopen zal zorgen. Zowel de dienstverlening als de industrie noteren namelijk betere vertrouwensindices. Nieuw hierbij is de invloed van elektrische auto’s. De verwachting is dat er in 2011 zo’n tweeduizend aan het wagenpark zullen worden toegevoegd.

Peugeot hoopt met 508 in 2011 zakelijke markt te veroveren.

 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties