Alphabet lanceert autodeelconcept Alphacity

Volgens leasemaatschappij Alphabet breekt er vanaf vandaag een nieuw tijdperk in mobiliteit aan. Het bedrijf heeft namelijk Alphacity in Nederland gelanceerd, een deelautoprogramma waarmee bedrijven lease kunnen combineren met het delen van auto’s.

Binnen Alphacity kan op elk gewenst moment een auto worden gereserveerd, voor zowel zakelijke als privédoeleinden. Het afnemende bedrijf bepaalt zelf door wie de constructie mag worden ingezet, wanneer en op welke (financiële) voorwaarden. Er is geen sleutelregistratie en speciale pasjes met RFID-chip geven toegang tot alle auto’s. Alle processen, zoals reservering, zijn geautomatiseerd, waardoor er een minimale administratie is.

Inzet van het deelprogramma is onder andere de mobiliteitskosten van een bedrijf af te laten nemen en de CO2-uitstoot te verlagen. Alphabet werkt hiervoor samen met de premium merken BMW en Mini. De leasemaatschappij overlegt nog wel met de belastingdienst over de administratieve lasten. Deze zouden niet nodig zijn, omdat de bijtelling lager is dan de kosten voor het privégebruik.

Er werd in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk al met Alphacity gewerkt. Denemarken en België zijn de volgende landen op de lijst om het carsharingproject uit te rollen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *