Autoschade Pouw in Apeldoorn, lid van het schadenetwerk van de ASN Groep, heeft dinsdag 13 november als eerste schadebedrijf het duurzaamheidscertificaat in ontvangst mogen nemen van Stichting Duurzaam Repareren.

Peter Lammerts van ASN: “Duurzaamheid is gewoon je bedrijf en de bedrijfsvoering goed op orde hebben. De kosten zijn gestegen, maar de gemiddelde schadeprijs is afgenomen. Dit kan alleen als je zuinig omgaat met materialen en grondstoffen en je personeel. Duurzaamheid is boven alles continuïteit. Meer dialoog tussen opdrachtgevers en herstellers zou ons allen hierin verder kunnen helpen.”

Pouw is niet het eerste bedrijf waar het bordje van de stichting Duurzaam Repareren op de gevel prijkt. “Tijdens de pilot hebben wij bedrijven van onze pilotpartner Alwaysbemobile al gecertificeerd. Samen met deze bedrijven zijn wij tot een definitief Pakket van Eisen gekomen. Pouw is het eerste bedrijf dat na de pilot het certificaat in ontvangst heeft mogen nemen en aan deze eisen voldoet”, aldus Harry Filon van de stichting.

Het herstellen van een schade veroorzaakt gemiddeld een CO2-uitstoot van 75 kilogram. Met jaarlijks ruim één miljoen schadereparaties in Nederland zijn 70 miljoen bomen gemoeid om de veroorzaakte uitstoot te compenseren.

In de komende maanden zullen alle vestigingen van de ASN Groep het certificatietraject ingaan van de stichting Duurzaam Repareren. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties