Alwaysbemobile breekt met Bovag

Alwaysbemobile stapt per direct uit belangenvereniging Bovag. Bovendien verlangt ceo Luc van Bussel dat de NMa een onderzoek instelt naar Bovag. De timing is goed gekozen, aangezien vandaag Bovag in Hilversum onder de naam No Limits het Jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven organiseert.

Luc van Bussel, ceo van The Alwaysbemobile Company: "Bovag hoort een branchevereniging te zijn en geen marktpartij. Bovag koopt haar producten in bij haar dochteronderneming Bovemij, voert een commercieel formulebeleid en gebruikt haar ruim 11.000 leden als distributiekanaal. Nu kunnen consumenten ook nog online een afspraak maken. Dit is ontoelaatbaar! Bovag is een branchevereniging, maar manifesteert zich nu als concurrent van alle merkketens, die zelf geen regulier Bovag-lid mogen worden."

The Alwaysbemobile Company heeft 200 filialen waaronder ketens vallen zoals ABC, James en Profile Tyrecenter. "Bovag heeft ons schriftelijk laten weten dat ze zich volledig distantiëren van onze activiteiten in de markt. Verder dreigen de advocaten van Bovag met een kortgeding met dwangsom van 100.000 euro voor het gebruik van het Bovag-logo op onze bedrijfswebsite. De juristen van de organisatie doen er alles aan om te voorkomen dat wij het logo gebruiken. Daarom hebben wij nu besloten dat we geen bijzonder Bovag-lid meer willen zijn. In onze ogen is dit lidmaatschap volstrekt inhoudsloos en werkt het concurrerend."

Van Bussel heeft herhaaldelijk zijn ongenoegen geuit over de keuzes van Bovag. In Aftersales Magazine 5 van afgelopen juli zegt hij: "Ik ben van mening dat Bovag om de eigen organisatie in leven te houden, allerlei producten en diensten ontwikkelt die concurreren met die van de leden."

Lees hier het complete interview met Luc van Bussel zoals dat verscheen in Aftersales Magazine 5 van juli 2010.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.