Alwaysbemobile start prijzenoorlog met Sterpunt

The Alwaysbemobile Company, waaronder autoruitschadeketen Autoglaz valt, gaat een prijzenoorlog ontketenen in de autoruitschademarkt. Niet alleen gaan Profiletyrecenters en James-vestigingen eveneens autoruitschades doen, ook de prijs zal aanzienlijk lager gaan liggen (10-20 procent) dan bij de andere ruitschadeketens.

Naast de bestaande Autoglaz vestigingen (25), kunnen consumenten nu ook bij een aantal Profile Tyrecenters en James-vestigingen (25) die tevens onder de Alwaysbemobile-paraplu vallen terecht voor professioneel ruitschadeherstel. Uiteindelijk moet Sterpunt in 125 vestigingen aanwezig zijn.

Medewerkers van de deelnemende Profile Tyrecenter en James vestigingen ontvangen een speciale scholing om ruitschades conform de eisen van de verzekeraars en Glasgarant te repareren. Sterpunt legt zich in eerste instantie toe op het snel en vakkundig repareren van sterren in ruiten, voor het repareren van andere autoruitschade en de vervanging van complete ruiten komt een medewerker van een Autoglaz full-service vestiging naar de betreffende Profile Tyrecenter of James-locatie, of gaat de auto naar een vestiging van Autoglaz.

Tarieven kunstmatig hoog

Volgens ceo Patrick Ledegang van Alwaysbemobile worden de tarieven kunstmatig hoog gehouden in de autoruitschadewereld: “Het vervangen van een autoruit kost de verzekerde klant gemiddeld 450 euro maar het kan zo maar zijn dat voor dezelfde voorruit bij de ene vestiging 300 euro moet worden betaald en ergens anders 500 euro. Wij gaan hier zo’n 10 tot 20 procent onder zitten en zullen daarmee interessant worden voor verzekeraars. Bovendien zijn onze tarieven volledig transparant.”

Alwaysbemobile probeerde twee jaar geleden al de autoruitschademarkt open te breken. “Maar toen hadden we nog te weinig vestigingen,” aldus Ledegang. ”Nu pakken we de zaken groot aan met 50 Sterpunt vestigingen op dit moment. Daar komen er binnenkort 20 bij en het uiteindelijke doel is 125 vestigingen in Nederland. Dan kun je wel spreken van een landelijk dekkend netwerk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *