Amko Leenarts ontwerpdirecteur Ford Europa

Ford heeft de Nederlander Amko Leenarts benoemd als nieuwe director of design, Ford Europa. Hij wordt verantwoordelijk voor het exterieur- en interieurontwerp van nieuwe auto’s die er worden ontwikkeld.

De 44-jarige Leenarts gaat leiding geven aan een team van meer dan 275 Ford-medewerkers in de designstudio’s in Merkenich (Duitsland) en het Technical Centre in Dunton (Verenigd Koninkrijk). Leenarts ging in 2012 bij Ford aan de slag. In zijn vorige rol leidde hij wereldwijd de strategie en implementatie van het interieurontwerp voor de merken Ford en Lincoln. Leenarts behaalde een diploma interieurarchitectuur aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Groningen. Hij vervolgde zijn studie aan het Royal College of Art in Londen, waar hij een Master autodesign behaalde. In zijn nieuwe functie zal Leenarts rapporteren aan Moray Callum, vice president design, Ford Motor Company.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †