Amsterdam gevaarlijke autostad

Amsterdam blijkt de gevaarlijkste stad om je auto te parkeren. Ruim 14 procent van de autodiefstallen vindt plaats in de hoofdstad, zo blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Alphabet.

Na Amsterdam volgt Rotterdam, waar ruim zeven procent van de diefstallen wordt gepleegd, terwijl Den Haag op de derde plaats staat met drie procent.

Bijna 70 procent van alle gestolen auto’s wordt overigens niet teruggevonden. Een jaar eerder was dat nog 81 procent. “Veel auto’s worden het land uit gereden waardoor het voor de politie haast onmogelijk is om de dieven te pakken”, aldus Simon Corsel, manager corporate communicatie & PR van Alphabet.

Wat betreft inbraken blijken vrouwelijke bestuurders iets vaker de pineut dan mannelijke. Vooral BMW-, Volkswagen- en Audirijders hebben pech, bij deze automerken wordt het meest ingebroken, waarbij BMW het meest favoriet is onder dieven. Bij merken zoals KIA en Hyundai wordt het minst vaak inbraken.

De meest voorkomende schade bij inbraak behelst de zijruiten, die veelal worden ingeslagen om het navigatiesysteem, het stuur of de airbags te stelen.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.