Anwb Duurzame Mobiliteitsprijs naar Motorcheckup?

New Venture en Anwb zoeken naar start-ups om duurzame mobiliteit in Nederland te bevorderen. Motorcheckup is één van de tien genomineerden voor de Anwb Duurzame Mobiliteitsprijs.

Motorcheckup is een simpel uit te voeren gezondheidscheck voor alle 4 takt motoren. Hierdoor kan de levensduur worden verlengd en problemen worden voorkomen op het gebied van emissie. “Zoals een arts aan een buisje bloed genoeg heeft voor een controle, zo is voor elke test slechts één druppeltje olie genoeg om te ontdekken of de motor nog gezond is”, aldus Marc Nederveen van Motorcheckup.

Een andere genomineerde is de slimme Bandenpomp van Stichting Band op Spanning. Deze slimme openbare bandenpomp moet het probleem van rijden met onderspanning oplossen. Daarbij laat het meteen de brandstofbesparing, uitstoot en slijtage zien.

Startende bedrijven die meedoen worden kosteloos ondersteund door coaches en adviseurs van de Anwb. Bovendien maken ze kans op 10.000 euro voor hun concept. Op 26 juni 2014 vindt de prijsuitreiking plaats. Hier vind je alle genomineerden.

[responsive-video identifier=”N9vae7rZnFY”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *