ANWB lanceert garantielabel occasions

ANWB gaat nog dit jaar een garantielabel voor occasions introduceren dat zekerheid biedt bij de aanschaf van een gebruikte auto. Voor de uitvoering van de garantie heeft ANWB een overeenkomst gesloten met Autotrust.

De reden voor de komst van het nieuwe label is dat ANWB ervan overtuigd is dat de consument is gebaat bij een goede occasion en voor de garantie moet kunnen rekenen op een partij die geen belang heeft bij de koop en verkoop, maar hier wel in is gespecialiseerd. Woordvoerder Ad Vonk licht toe: “Het ontbreekt bij veel van onze leden toch aan de technische kennis om zeker te zijn van een goede aankoop. Bestaande garantielabels hebben allemaal een relatie met de verkopende partij. Met Autotrust zijn wij van mening een onafhankelijke partij gevonden te hebben die dat deel van de occasionhandel van de consument kan overnemen.”

Concurrentie

Met het occasionlabel zet ANWB weer een stap in de service aan leden die zoeken naar een goede en betrouwbare occasion. Sinds 2019 biedt ANWB op zijn site ook al een actueel occasionaanbod, dat wordt gevoed door Bovag-bedrijven. De bedrijven die het garantielabel gaan aanbieden zijn niet per se Bovag-bedrijven, waarmee het label een concurrent wordt van het Bovag-garantiebewijs. “Op dit moment zijn gesprekken gaande met de bedrijven die het nieuwe ANWB-garantielabel gaan aanbieden. Hoeveel het er uiteindelijk worden en wie dat precies zijn, daar is nu nog geen lijst van. Het is niet onze opzet om hiermee te gaan concurreren met Bovag, al is Bovag natuurlijk al langer een concurrent, want Bovag-bedrijven bieden net als ANWB onder andere ook verzekeringen en pechhulp. Veel van onze leden ervaren garantieproblemen wanneer ze in het buitenland zijn. Het is dan prettig als een onafhankelijke partij kan beoordelen wat wel en wat niet reëel is voor een garantie.”

Wat wel en niet onder de garantie valt, is niet onderhandelbaar, aldus de woordvoerder. “De duur is zes maanden en bevat alles wat redelijkerwijs verwacht mag worden van een garantie. Schades vallen daar niet onder, maar als blijkt dat er sprake is van achterstallig onderhoud, dan wordt dat uiteraard gedekt.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.