ANWB stopt met Autokampioen

De ANWB stopt met het uitgeven van de Autokampioen en het gratis blad ANWB Onderweg. De laatste editie van het automagazine verschijnt half december, het laatste nummer van ANWB Onderweg op 4 november. De reden om met beide publicaties te stoppen is gelegen in de tegenvallende advertentieverkopen, de teruglopende oplage van het automagazine en de keuze van de ANWB om haar leden via het internet en de sociale media te voorzien van de door hen gewenste auto-informatie. De hoofddirectie meldt in haar voorgenomen besluit dat zij zoveel mogelijk redactiemedewerkers wil opnemen in de online-activiteiten.

De Autokampioen begon in 1930 als weekblad. Vanaf begin 1980 werd het een tweewekelijkse uitgave. Het blad besteedde veel aandacht aan autonieuws en testverslagen. De groep autoliefhebbers die het blad hiermee bediende werd in de loop van de tijd steeds kleiner.

ANWB Onderweg startte in maart 2007 als anwb.auto en werd tot april 2009 gedistribueerd via benzinestations en supermarkten. In mei 2009 werd de formule aangepast voor gezinnen met kinderen. Het blad werd omgedoopt tot ANWB Onderweg en de oplage verhoogd naar 550.000. De verspreiding van het blad gebeurde vanaf die tijd huis-aan-huis.

Het laatste nummer van ANWB Onderweg wordt vandaag bij 500.000 gezinnen thuisbezorgd. Nog eens 50.000 exemplaren liggen in de ANWB-winkels tot het eind van het jaar zolang de voorraad strekt.

 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.