AOX zakt nog wat

Waar in april de occasion showroomvraagprijzen nog met 1,22 procent flink onderuit gingen, is in mei de daling flink teruggebracht naar 0,20 procent tot 92,20 procent. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar komt de daling uit op 5,54 procent.

Het verschil in de vraagprijs van occasions tot vier jaar oud is tussen de maanden april en mei van dit jaar -1,38 procent en komt uit op de eindstand van 96,69 procent. Ook de auto’s van vier tot acht jaar en acht tot twaalf jaar blijven inleveren op de prijzen, respectievelijk 1,03 en 0,29 procent.

De regionale verschillen in mei, vergeleken met april, zijn niet groot. Zeeland (0,68), Groningen (0,52) en Drenthe (0,41) weten echter wel een redelijk plusje te pakken. De overige stijgingen en dalingen in de showroomvraagprijzen van occasions zijn minimaal te noemen.

Download hier de AOX-cijfers van mei 2012 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *