APK stoplicht moet meer werk genereren

Een stoplicht voor de werkplaats dat aangeeft hoelang er nog op een APK moet worden gewacht. Frank ten Dam van Autoservice Stepelo bedacht het om de piekmomenten voor zijn klanten in kaart te brengen en de drempel van zijn bedrijf te verlagen.

Het APK stoplicht voorkomt dat de wachttijden langer zijn dan de mensen verwachten. De kleur van het stoplicht staat voor de wachttijd van een APK zonder afspraak. Groen staat voor 0-15 minuten, oranje voor 15-45 minuten en rood voor langer dan 45 minuten. De 3 stoplichten zijn bij de ingang en aan de doorgaande weg geplaatst. Zo kan iedereen bij het langsrijden zien wat de wachttijd is voor een APK keuring. Ook op de site staat de het APK stoplicht. Zo kunnen klanten overal zien, hoelang de wachttijd is voor een APK en zelf bepalen wanneer ze langskomen.

Door de logistiek in de werkplaats aan te passen en een APK-straat te maken, kan de APK in een half uur uitgevoerd worden. Ten Dam: “Dit maakt ons flexibeler. Daarnaast is hierdoor een prijs van 19 euro kostendekkend voor de APK. Als de APK eraan komt, dus op het moment dat de klant beslist, moeten we in beeld zijn. Ook moet het mogelijk zijn om zonder afspraak binnen te komen en dat er op gewacht kan worden om de drempel zo laag mogelijk te houden. Het APK stoplicht zorgt er voor dat de klant niet teleurgesteld wordt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.