Apk-volume licht hoger in 2017

Het apk-volume personenauto’s zal in 2017 uitkomen op bijna 5,9 miljoen. In 2015 en 2014 waren dat respectievelijk 5,8 en 5,7 miljoen keuringen. Het aandeel benzinemotoren neemt daarbij toe, terwijl het aantal diesels daalt. Inclusief bestelauto’s omvat het apk-volume zelfs 6,55 miljoen, zo blijkt uit cijfers van VWE.

Bij bestelauto’s is een lichte daling van het apk-volume te verwachten. Lag dat de afgelopen jaren op iets meer dan 680 duizend, volgend jaar zullen volgens de prognose ongeveer 676 duizend keuringen worden uitgevoerd.

Uit onderzoeken van RAI, Bovag en Werkplaats Service Provider is af te lezen dat de omzetpotentie van de apk best groot is. Wanneer een keuring onderdeel is van een onderhoudsbeurt komt de factuurwaarde uit op ongeveer 450 euro. Als consumenten alleen een afspraak voor apk maken, dan is de factuurhoogte nog altijd 150 euro. Verder blijkt dat gemiddeld gesproken vijftig procent van de jaarlijkse bandenomzet van het universele autobedrijf wordt gerealiseerd in combinatie met een apk.

Het hele artikel is te lezen in de nieuwe editie van Aftersales Magazine.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1833 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *