App gaat kosten garage inschatten

In het woud van nieuwe apps die gegevens van de auto gebruiken, komt er nu Fixd. Deze app gaat precies vertellen wanneer er zich problemen voordoen in de auto. Ook maakt Fixd een schatting van de garagekosten om een technisch probleem op te lossen.

Volgens de makers is Fixd een aanvulling op de dashboardlampjes die al dan niet oplichten bij problemen en niet door iedereen worden vertrouwd. De app verbindt de smartphone en auto via Bluetooth en verzamelt zo cruciale gegevens. Updates over het verversen van olie en andere snufjes lopen dan binnen als berichtjes.

De app vertelt ook wanneer kleinigheden erger worden en wat de consequenties zijn als er toch wordt doorgereden. Fixd kan zelf een schatting maken van de kosten van al die problemen. “Voor het schatten van de reparatiekosten gaan we met garagebedrijven praten om tot een gemiddelde te komen qua werkuren”, legt oprichter Gattuso uit. Overigens is de app nog niet op de markt. Fixd zamelt geld in via crowdfunding om de app te lanceren.

[responsive-video identifier=”DjVS-vd7ZaU”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.