De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Nio heeft al eerder aangekondigd de ambitie te hebben om een lifestylemerk te worden. Via een benchmarkorganistatie voor mobiele telefoons zijn nu de specificaties gelekt van de eigen Nio telefoon op Android-basis.

Volgens die test krijgt de nieuweling als modelnaam N2301 en ondersteunt het zowel 5G als een dubbele SIM-kaart. De benchmarktest is niet het enige bewijs van het bestaan van deze Nio smartphone, aangezien het toestel ook al toestemming kreeg voor toegang tot het Chinese internet. De lancering staat gepland voor het derde kwartaal, in China welteverstaan. Over de introductie op andere markten is nog geen duidelijkheid.

Big tech

De lancering van een eigen telefoon is onderdeel van het strategisch plan voor de komende vijf tot tien jaar zo zou een Nio-topman tijdens een interne presentatie eind vorig jaar hebben verteld. Veel fabrikanten van EV’s, en dan met name de nieuwe toetreders, zien zich niet als autofabrikant maar als tech-bedrijf en onderdeel van een groter geheel. Ook Elon Musk valt hieronder: hij ziet Tesla ook zo. De auto’s worden onderdeel van het energienet: kunnen tijdelijk energie opslaan en weer afgeven. Tesla-klanten zijn databronnen die vermarkt kunnen worden en dus waarde vertegenwoordigen. En dat zou de werkelijke reden zijn achter de beurskeurs die nogal afwijkt van traditionele autofabrikanten.

afbeelding: schermafdrukken van Nio’s app in de app-store van Apple

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties