App leidt klant naar schadebedrijf

Schadekiek komt met een applicatie voor de smartphone waarmee automobilisten aan de hand van foto’s blikschade kunnen melden bij aangesloten schadeherstellers. Vervolgens kan de klant kiezen uit verschillende taxaties van de herstelbedrijven.

Schadeherstelbedrijven krijgen steeds meer te maken met consumenten die op zoek zijn naar de mogelijkheid om de schade buiten de verzekering om toch vakkundig en veilig te laten herstellen. Branchevereniging Focwa Schadeherstel zegt deze ontwikkeling in consumentengedrag te herkennen.

Een claim op een allrisk verzekering leidt er in de regel toe dat er meer aan extra premie moet worden betaald dan de consument vergoed krijgt. Volgens de consumentenbond kan het aantrekkelijk zijn om de schade buiten de verzekering om te laten herstellen.

Met de app richt Schadekiek zich op het schadewerk buiten de gestuurde schadestroom. Aangesloten schadeherstelbedrijven ontvangen en taxeren de meldingen waarna de consument een schadebedrijf uitkiest om zijn auto te laten herstellen. Inmiddels hebben zich 168 schadeherstellers aangesloten. De applicatie is binnenkort gratis te downloaden voor de iPhone, iPad en Android toestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.