Artexis Easyfairs neemt Evenementenhal over

Artexis Easyfairs, de Brusselse organisator van beurzen en beheerder van expohallen en congresgebouwen, neemt in Nederland collega-onderneming Evenementenhal over. De aangekochte partij verzorgt onder meer de vakbeurzen Autoprof en Transport Compleet in Hardenberg en Gorinchem.

Evenementenhal sluit volgens Eric Everard, oprichter en CEO van Artexis Easyfairs om twee redenen goed aan. “Evenementenhal is een van de marktleiders in zijn sector in Nederland en Artexis Easyfairs heeft al een uitstekende reputatie en een sterke aanwezigheid in de Benelux. Ten tweede zijn de events van Evenementenhal gebaseerd op een uiterst succesvol all-in concept.”

In 2015 trok Evenementenhal tienduizend exposanten en zeshonderdduizend bezoekers. Ze kwamen naar evenementen in Hardenberg (eigendom), Gorinchem (eigendom) en Venray (gehuurd) in Nederland en Bad Salzuflen (gehuurd) in Duitsland. Het bedrijf organiseert 78 evenementen, hoofdzakelijk B2B-vakbeurzen. Een van de eerstkomende is Transport Compleet (6 t/m 8 september, Gorinchem).

Vóór de overname was Evenementenhal in handen van H2 Equity Partners Fund, ABN Amro Participaties en twee minderheidsaandeelhouders. Door de inlijving komt het portfolio van Artexis Easyfairs op elf eventlocaties (240 duizend vierkante meter) en meer dan tweehonderd evenementen. Vanaf nu werken er zevenhonderd mensen. De onderneming verwacht voor het boekjaar 2016-2017 een omzet van meer dan 167 miljoen euro.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.