Artexis Easyfairs, de Brusselse organisator van beurzen en beheerder van expohallen en congresgebouwen, neemt in Nederland collega-onderneming Evenementenhal over. De aangekochte partij verzorgt onder meer de vakbeurzen Autoprof en Transport Compleet in Hardenberg en Gorinchem.

Evenementenhal sluit volgens Eric Everard, oprichter en CEO van Artexis Easyfairs om twee redenen goed aan. “Evenementenhal is een van de marktleiders in zijn sector in Nederland en Artexis Easyfairs heeft al een uitstekende reputatie en een sterke aanwezigheid in de Benelux. Ten tweede zijn de events van Evenementenhal gebaseerd op een uiterst succesvol all-in concept.”

In 2015 trok Evenementenhal tienduizend exposanten en zeshonderdduizend bezoekers. Ze kwamen naar evenementen in Hardenberg (eigendom), Gorinchem (eigendom) en Venray (gehuurd) in Nederland en Bad Salzuflen (gehuurd) in Duitsland. Het bedrijf organiseert 78 evenementen, hoofdzakelijk B2B-vakbeurzen. Een van de eerstkomende is Transport Compleet (6 t/m 8 september, Gorinchem).

Vóór de overname was Evenementenhal in handen van H2 Equity Partners Fund, ABN Amro Participaties en twee minderheidsaandeelhouders. Door de inlijving komt het portfolio van Artexis Easyfairs op elf eventlocaties (240 duizend vierkante meter) en meer dan tweehonderd evenementen. Vanaf nu werken er zevenhonderd mensen. De onderneming verwacht voor het boekjaar 2016-2017 een omzet van meer dan 167 miljoen euro.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties