ATU filialen (voor een dag) gesloten

De negen vestigingen van garageformule Auto Technik Unger (ATU) zijn vandaag (15 april) plots gesloten. ATU doet hiervan melding op hun website. De reden van de sluiting wordt niet gecommuniceerd maar het is geen geheim dat de van oorsprong Duitse garageformule in zwaar weer verkeert.

‘Op 15 april 2015 zijn al onze filialen de gehele dag gesloten. Morgen zijn we weer bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.’ Met deze melding is ATU op haar website naar buiten gekomen. Op het hoofdkantoor in Nederland wordt niet opgenomen en ook het Duitse hoofdkantoor in Beieren is onbereikbaar voor commentaar.

Het gaat al een tijd niet al te best met Auto Technik Unger. In 2005 in Nederland gestart als directe concurrent van Euromaster, Kwikfit en Profile groeide de keten uit tot tien vestigingen waarvan er inmiddels een is gesloten. De geruchten gaan dat andere en misschien wel alle vestigingen ook in direct gevaar verkeren.

Huurschuld

ATU telt in Duitsland alleen al 650 vestigingen met 12.000 medewerkers en ook hierop is sinds 2014 een sterke reorganisatieronde waarbij vestigingen zijn gesloten en werknemers zijn ontslagen. Nieuwe investeerders zetten de schuld van meer dan 765 miljoen euro om in een werkkapitaal van 100 miljoen, maar eisten wel saneringen. De voornaamste reden achter de rode cijfers van ATU zijn de hoge huren die het moet betalen voor de bedrijfspanden. Veel huurcontracten lopen door tot 2018. ATU is in onderhandeling met de eigenaren van de bedrijfspanden over nieuwe (huur)voorwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *