Audacon verkocht

Dataspecialist Teccom neemt Audacon uit Weikersheim over, de leverancier van originele technische data voor de autobranche en haar aftermarket. De Duitse eigenaar van onderdelencatalogus Tecdoc richt zich ook op de Europese onderdelenmarkt met een eigen b2b-platform.

Door de overname worden de bestaande Teccom-producten aangevuld met reparatie- en onderhoudsinformatie, wat in de hele Europese aftermarket verkrijgbaar zal zijn. “De overname van Audacon is voor ons puur een strategische keuze geweest, om onze klanten naast onderdeleninformatie ook technische data te kunnen aanbieden”, legt Jürgen Buchert, ceo van Teccom, uit.

“Deze overname heeft geen enkele invloed op de samenwerking tussen Audacon en Mivar Group. De continuïteit is gegarandeerd en zal ongewijzigd blijven. Mivar Group is zeer verheugd over deze overname, temeer omdat dit mogelijkheden biedt voor de toekomst, zowel voor OEM als aftermarket”, aldus de Nederlandse leverancier.

Audacon is actief in negentien landen in Europa en sinds 2004 uitgegroeid tot een industriestandaard voor technische gegevens. Teccom is een samenwerking van 32 internationale spelers, waaronder Borg Warner Beru, Bosal, Bosch, Continental, Delphi, Federal Mogul, GKN, Hella, Honeywell, Johnson Controls, Magneti Marelli, Tenneco, TMD Friction, Valeo Service en Wabco.

Lees hier meer Audacon-nieuws in het dossier >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *