Auto bedienen met handgebaren

Jaguar Land Rover onthult het concept voor ‘Jaguar Virtual Windscreen’, een voorruit met virtuele technologie die de bestuurder helpt tijdens het rijden op de weg en op het circuit. Bovendien werkt de autofabrikant aan een bedieningssysteem op basis van handgebaren.

De ‘Jaguar Virtual Windscreen’ gebruikt de volledige voorruit als beeldscherm, zodat de bestuurder zijn blik altijd op weg en verkeer gericht kan houden. Hoogwaardige pictogrammen voor gevaren, snelheid en navigatiesysteem kunnen allemaal op de ruit worden geprojecteerd. Voor rijden op het circuit, zou met beelden onder meer de volgende ondersteuning kunnen worden geboden.

Jaguar Land Rover werkt bovendien aan de ontwikkeling van een bedieningssysteem op basis van handgebaren. Daardoor kan de bestuurder de blik op de weg houden en wordt afleiding beperkt doordat hij of zij zo min mogelijk hoeft te kijken of op de tast moet zoeken naar knoppen en schakelaars.

Het onderzoek van Jaguar Land Rover naar een bedieningssysteem op basis van handgebaren doet een beroep op E-Field Sensing, dat is gebaseerd op de nieuwste capacitieve touchscreens en een nooit eerder geziene precisie biedt. Een smartphone detecteert momenteel de vinger van een gebruiker op 5 mm afstand. Het systeem van Jaguar Land Rover vergroot het detectieveld tot ongeveer 15 cm, waardoor het systeem kan worden gebruikt om in de auto accuraat de bewegingen en gebaren van een hand te volgen.

[responsive-video identifier=”FXDDEcUgLIs”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *