Auto bedienen vanuit de losse pols

Porsche is een van de eerste autofabrikanten die het mogelijk maakt om zijn auto’s te verbinden met de nieuwe Apple Watch. Eigenaren van een Porsche die een Apple Watch dragen, kunnen vele autofuncties vanuit de losse pols bedienen.

Via de Apple Watch geeft Porsche Car Connect informatie over de status van de auto en diverse functies kunnen worden bediend door het aanraken van het touchscreen of door middel van gebaren. Het ‘display op afstand’ visualiseert bijvoorbeeld ramen, deuren, schuifdak en kofferklep; de eigenaar kan direct zien of ze zijn gesloten. Indien nodig is de auto af te sluiten door een tikje op het display (Force Touch-functie). Ook de ‘Carfinder’ is heel handig: hij toont de locatie van de auto en gidst de eigenaar er door middel van de navigatiefunctie heen. Zelfs op drukke parkeerplaatsen is de Porsche in kwestie eenvoudig terug te vinden. Via de Apple Watch is het namelijk mogelijk de signaalfunctie van alarmsirene en knipperlichten te activeren.

De belangrijkste comfortfuncties van een Porsche met Plug-in hybride technologie kunnen ook via de Apple Watch worden gemonitord én bediend. De laadstatus van de hoogvoltbatterij is in een oogopslag te checken, inclusief de bijbehorende reikwijdte en eventuele resterende laadtijd. In het ‘Climate menu’ kan voorafgaand aan een rit bijvoorbeeld de airconditioning of de verwarming worden geactiveerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.