Auto-industrie verwacht stabiel 2017

De Europese organisatie van autofabrikanten verwacht dat de groei van de autoverkopen in 2017 zal terugvallen tot een procent. Politieke onzekerheid en het macro-economische klimaat zullen volgens ACEA-president Zetsche in hoge mate bepalen hoe sterk de daling daadwerkelijk zal worden.

“Maar we verwachten dat onze afzetmarkt in Europa stabiel blijft. Om die reden blijven we de EU aansporen om eerlijke toegang tot de mondiale verkoopmarkt veilig te stellen.” Positief is volgens de president dat het consumentenvertrouwen vooralsnog “stevig” is, “ondanks de vele krantenkoppen, Brexit en het referendum in Italië.”

De koepelorganisatie kan terugzien op een goed verlopen 2016, getuige de verkoopgroei met 6,8% (naar 14,6 miljoen stuks, het hoogste aantal in negen jaar).
Het lopende jaar zal eveneens in het teken staan van strengere regels voor de CO2-meting in laboratoriumtests (WLTP) en metingen onder realistische rijomstandigheden (RDE).

“Beide zijn essentiële maatregelen om het vertrouwen van de consument terug te winnen. Maar ze hebben ook beide een zorgvuldige implementatie nodig.” In dat verband zal de Europese Commissie binnenkort de laatste van een reeks eisen bekendmaken. Zetsche vindt dat de Brusselse beleidsmakers moeten voorkomen dat WLTP leidt tot hogere kosten bij de consument.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *